3 x vegan falafel met verschillende bonen
Linzen
HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.
Bekijk productKikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals hummus als in soepen en salades.
Bekijk productZwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productPompoen-linzen falafel:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de pompoenblokjes met een scheutje olie en rooster in 25 minuten gaar en goudbruin.
2. Doe de amandelen in een keukenmachine of blender en maal fijn.
3. Voeg de linzen, geroosterde pompoenblokjes, kurkuma, zout en peper toe aan de keukenmachine en maal tot plakkerige bal. Let op: er mogen best nog grove stukjes in zitten, dat is juist lekker!
4. Maak met je handen 8 gelijke balletjes van het linzendeeg en leg op een plank.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de pompoen-linzen falafelballetjes in 5 minuten goudbruin en een beetje krokant.
Broccoli-kikkererwten falafel:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de broccoliroosjes met een scheutje olie en rooster in 15 minuten gaar en goudbruin.
2. Doe de walnoten in een keukenmachine of blender en maal fijn.
3. Voeg de kikkererwten, geroosterde broccoliroosjes, basilicum, zout en peper toe aan de keukenmachine en maal tot plakkerige bal. Let op: er mogen best nog grove stukjes in zitten, dat is juist lekker!
4. Maak met je handen 8 gelijke balletjes van het kikkererwtendeeg en leg op een plank.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de broccoli-kikkererwten falafelballetjes in 5 minuten goudbruin en een beetje krokant.
Paprika-zwarte bonen falafel:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Meng de paprikarepen met een scheutje olie en rooster in 20 minuten gaar en goudbruin.
2. Doe de cashewnoten in een keukenmachine of blender en maal fijn.
3. Voeg de zwarte bonen, geroosterde paprikarepen, paprikapoeder, zout en peper toe aan de keukenmachine en maal tot plakkerige bal. Let op: er mogen best nog grove stukjes in zitten, dat is juist lekker!
4. Maak met je handen 8 gelijke balletjes van het zwarte bonendeeg en leg op een plank.
5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de paprika-zwarte bonen falafelballetjes in 5 minuten goudbruin en een beetje krokant.
Dit recept is afkomstig van www.dehippevegetarier.nl.
Ook lekker!
- Pompoen-linzen falafel (8 balletjes):
- 100 gram linzen uit stazak van HAK
- 100 gram pompoen, in blokjes
- 40 gram rauwe amandelen
- snufje kurkuma
- snufje zout en peper
- Broccoli-kikkererwten falafel (8 balletjes):
- 100 gram kikkererwten uit stazak van HAK
- 70 gram broccoli, in roosjes
- 15 gram verse basilicum
- 40 gram walnoten
- snufje zout en peper
- Paprika-zwarte bonen falafel (8 balletjes):
- 100 gram zwarte bonen uit stazak van HAK
- 100 gram paprika, in repen
- 40 gram cashewnoten, fijngehakt
- snufje paprikapoeder
- snufje zout en peper