Caeser Salade Recept Foto Blogger 653568A24D97454B56Fac6Ccaf86B324
  • 2 pers
  • 20 min
Terug naar overzicht

Caesar salade met kikkererwten en gerookte kip

Kikker verkleind goed

Kikkererwten

HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals hummus als in soepen en salades.

Bekijk product
08720600615245 A1 N1 s01

Kikkererwten

HAK Kikkererwten hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren, bijvoorbeeld in traditionele mediterrane gerechten zoals humus, soepen en salades.

Bekijk product

Schep de inhoud van de kikkererwten uit de zak en dep droog. Normaal is dit laatste niet nodig, maar omdat ze voor dit recept gebakken worden mogen de kikkererwten zo droog mogelijk zijn. Meng ze daarna in een kom met een uitgeperst teentje knoflook en een snuf zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk er 1 tl zonnebloemolie in. Voeg de kikkererwten toe en bak ze circa 10 – 12 minuten op middelhoog vuur. Schud de kikkererwten regelmatig om en zorg dat ze gelijkmatig bruinen. Roer als laatste de citroenrasp erdoor.

Snijd in de tussentijd de gerookte kipfilet in plakken en maak de caesardressing: hak de sjalot en ansjovisfilets grof en maal helemaal fijn met de mayonaise, mosterd en citroensap in een hakmolentje. De sjalot en ansjovis kunnen uiteraard ook fijn gehakt worden met een scherp mes gemend worden met de overige ingrediënten. Schenk daarna in een dun straaltje rustig de olijfolie erdoor terwijl je klopt met een garde, zo krijg je een romige dressing. Proef en breng verder op smaak met zwarte peper. Verdeel de blaadjes romainesla, plakjes kipfilet en dressing over een saladeschaal. Schep daar de kikkererwten over en eindig met een royale hoeveelheid grof geraspte Parmezaanse kaas en een snufje zwarte peper. Serveer direct.

Dit recept is afkomstig van www.francescakookt.nl.

Ook lekker!

  • 1 stazak (225 gr) HAK Kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout
  • zonnebloemolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 hele gerookte kipfilet
  • 1/2 sjalot
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 el mayonaise
  • 1 el dijon mosterd
  • 1 el citroensap +
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • 1 krop baby romainesla
  • Parmezaanse kaas