-
4 pers
-
65 min
Gevulde groentesoep van oma met bonen
Zwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productSnijd de uien in grove stukken en snipper de knoflook. Doe vervolgens de boter in een ruime pan en fruit hierin de uien voor 5 minuten. Snijd ondertussen het rundvlees in kleine blokjes en bestrooi met peper en zout. Voeg het rundvlees toe aan de uien en bak totdat het is dichtgeschroeid. Voeg twee liter water toe, breng aan de kook en laat een half uur op laag vuur sudderen. Snijd ondertussen de winterpeen en bleekselderij in plakjes. Trek kleine roosjes van de bloemkool, voeg de groenten na een half uur toe aan de soep en breng opnieuw aan de kook. Kook de groente 20 minuten mee op laag vuur.
Doe ondertussen het gehakt in een ruime. kom en voeg peper en zout toe. Kneed door elkaar en draai kleine soepballetjes. Doe de balletjes na de 20 minuten in de soep en kook 10 minuten mee. Haal vervolgens de soep van het vuur, voeg de zwarte bonen van HAK uit stazak toe en roer door de soep. Breng tot slot de soep op smaak met wat extra peper en zout en een snufje nootmuskaat. Serveer de soep met een dikke plak volkorenbrood besmeerd met bijvoorbeeld hummus.
Tip van Oma: Maak de soep een dag van tevoren klaar. Als hij even gestaan heeft smaakt hij nog lekkerder.
Dit recept is afkomstig van http://www.voedzaamensnel.nl
Ook lekker!
- ui - 2
- runderlap - 300 gram (of voorgesneden soepvlees)
- knoflook - 4 tenen
- boter - 20 gram
- zout - naar smaak
- peper - naar smaak
- winterpeen - 400 gram
- bleekselderij - 300 gram
- bloemkool - 400 gram
- rundergehakt - 300 gram
- zwarte bonen - 225 gram (1 HAK stazak)
- nootmuskaat - naar smaak