-
-
4 pers
-
25 min
Lekkerste Spaanse rijst met tomaat en zwarte bonen
Zwarte Bonen
HAK Zwarte bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele pittige Mexicaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productVerhit een braad- of kookpan en fruit de ui en knoflook in 2el bakolie tot het gaat geuren. Roer de komijn en tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Strooi vervolgens de rijst erbij en bak nog 2 minuten terwijl je blijft roeren. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en voeg de zwarte bonen en oregano toe en roer door. Schenk nu bouillon in de pan tot circa 1,5 cm boven de rijst. Tip: Ik test dit altijd door mijn vinger rechtop in de pan te steken tot de bovenkant van de rijst. Als het vocht tot het eerste vingerkootje van mijn wijsvinger komt, is de hoeveelheid goed.
Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat circa 15 minuten pruttelen zonder deksel op de pan, roer daarbij regelmatig. Het gerecht is klaar als de rijst helemaal gaar is. Voeg eventueel een scheutje extra bouillon toe tijdens het koken als je de korrel nog te hard vindt.
Dit recept is afkomstig van www.francescakookt.nl
Ook lekker!
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- 1 tl komijn
- 1 el tomatenpuree
- 320 gr (zilvervlies)rijst (ik koos voor basmati)
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 1 stazak (225 gr) HAK zwarte bonen
- 2 tl gedroogde oregano
- 500 ml warme groentebouillon