-
-
2 pers
-
10 min
Makkelijk eenpansgerecht met bonen | Mexican style
Kidneybonen
HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productKidneybonen
HAK kleine rode Kidneybonen hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productSnijd de paprika's in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper vervolgens de rode ui, voeg een scheutje olie in de pan en bak hier op laag vuur de paprika en de ui voor 5 minuten. Snijd ondertussen de avocado doormidden en draai de helften van elkaar af. Wip de pit eruit met de punt van een mes en snijd plakjes van de avocado in de schil. Lepel de plakjes avocado uit de schil en leg deze apart. Voeg de rode kidneybonen uit stazak toe samen met het potje mais. Snijd daarna de ananas in de lengte doormidden, bewaar 1 helft in folie in de koelkast. Snijd de andere helft nog een keer in de lengterichting doormidden zodat je twee kwarten hebt. Snijd het harde gedeelte weg en snijd vervolgens de schil weg. Snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe aan het eenpansgerecht. Verwijder de zaadjes van de rode peper, snijd het vruchtvlees fijn en voeg ook toe. Schep tot slot alles door elkaar en verwarm nog 1 minuut. Serveer met de plakjes avocado en een handje tortilla chips.
Dit recept is afkomstig van www.voedzaamensnel.nl
Ook lekker!
- paprika - 4 (rood, geel oranje)
- rode ui - 1
- avocado - 1
- HAK kleine rode kidneybonen - 1 stazak 215 gram
- mais - 1 pot 360 gram
- verse ananas - ½
- rode peper - 1
- tortilla chips