Hak1 Pastasalade V
  • 4 pers
  • 30 min
Terug naar overzicht

Pastasalade met gegrilde courgette en Parmezaanse kaas

Linzen verkleind

Linzen

HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.

Bekijk product

Voeg de ingrediënten van de dressing samen in een kommetje en roer door elkaar tot het goed gemengd is.

Schenk over in een grote kom.

Kook de pasta volgens de verpakking gaar en giet af. Voeg de pasta toe aan de dressing en schep er doorheen.

Rooster de pijnboompitten lichtjes in een droge pan. Doe in een kommetje en zet opzij.

Grill de courgette in een grillpan. Bestrooi tijdens het bakken met een beetje peper en zout.

Voeg de courgette, cherrytomaatjes en wortel toe aan de pasta.

Verdeel wat rucola over de borden of kommen en schep hier wat van de pastasalade op.

Garneer met wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Deze salade is zowel lauwwarm als koud lekker!

Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.leukerecepten.nl

Ook lekker!

  • 1 zak HAK linzen
  • 200 g penne pasta
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 courgettes, in dunne plakjes
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 g wortel, in stukjes
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 70 g rucola
  • Peper & zout
  • Benodigdheden:
  • Grillpan
  • Dressing:
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepels honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden