-
2 pers
-
35 min
Poké bowl met zalm
Edamame bonen
HAK Edamame bonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren, zowel in traditionele Aziatische gerechten zoals poké bowls, als in salades.
Bekijk productVerwarm oven voor op 200 graden.
Snijd de zoete aardappel in blokjes van ca. 2 cm.
Doe ze in een kom en voeg 1 eetlepel olie toe en een snufje peper en zout.
Rooster de zoete aardappelblokjes ca. 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de sushirijst gaar.
Snijd de zalm in blokjes en voeg de sojasaus toe en laat tot gebruik in de koelkast marineren.
Snijd de komkommer in linten of plakjes en de meloen in blokjes.
Schep de sushirijst in een gedeelte van de kommen.
Verdeel de zoete aardappel, gemarineerde zal, komkommer en meloen ernaast. Snijd de limoen in partjes en leg erbij.
Bestrooi de poké bowl met sesamzaadjes.
Ook lekker!
- 1 zak HAK Edamame bonen
- 150 gr Sushirijst
- 200 gr Verse zalm
- 2 Eetlepels soja saus
- 1/2 Komkommer
- 300 gr Zoete aardappel geschild
- 150 gr Meloen
- 2 Theelepels sesamzaadjes
- 1 Limoen
- 1 Eetlepel olie
- Snuf peper en zout