-
-
2 pers
-
15 min
Terug naar overzicht
Salade met kidneybonen
Kidneybonen
HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productSnijd de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd ook de rode ui in ringen en snijd deze in stukjes.
Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
Snijd cherrytomaten doormidden.
Laat de mais uitlekken.
Voeg de ingrediënten voor de dressing samen in een saladekom en roer door elkaar tot het goed gemengd is. Meng de sla, kidneybonen, cherrytomaten, paprika en mais er doorheen.
Verdeel de stukjes avocado en rode ui er over en serveer.
Ook lekker!
- 1 zak HAK kidneybonen
- 1 avocado
- 1 kleine rode ui
- 100 g paprika
- 125 g cherrytomaten
- 100 g mais
- 75 g sla
- Dressing:
- 6 el olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- Sap van 1 limoen
- Snufje cayennepeper