Image 2018 11 12
  • 4 pers
  • 200 min
Terug naar overzicht

Stoere stoof met rund, groente en linzen

Linzen verkleind

Linzen

HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.

Bekijk product

Laat het vlees op kamertemperatuur komen

Snijd de uien in ringen en fruit deze op lage temperatuur in boter en olie in een ruime braadpan met dikke bodem

Snijd ondertussen de riblappen in blokjes van ongeveer 2x2 cm en doe ze in een ruime kom

Voeg de bloem toe en de kruiden: kaneel, kruidnagel, komijn, anijszaad, nootmuskaat, korianderzaad en zout en peper.

Schep goed door elkaar en zorg dat alle blokjes vlees bedekt zijn met een laagje bloem en kruiden

Plaats een pan op hoog vuur om het vlees in te bakken en laat goed heet worden

Voeg een scheutje olie toe en voeg vervolgens de blokjes rundvlees toe

Bak ze kort en rondom bruin (niet te snel keren, we willen donkerbruine korstjes, die geven smaak)

Doe de gebakken stukjes vlees bij de uien in de braadpan

Voeg water toe totdat het vlees ongeveer 1 centimeter onder water staat

Voeg de laurier, de tijm en de tomatenpuree toe

Schep door elkaar en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat twee uur stoven met het deksel op de pan

Snijd de biet in grove stukken, schil de wortels en snijd ook in grove stukken, halveer de champignons

Haal na twee uur stoven de laurier en de takjes tijm tussen het vlees vandaan en voeg de gesneden groente toe

Schep door elkaar en laat een uur mee stoven met het deksel op de pan (groente staan niet allemaal onder water, geeft niet). Roer af en toe even door.

Draai na het laatste uur stoven het vuur uit. Voeg de linzen uit stazak van HAK toe en de grove mosterd

Roer nog even om

Serveer met wat verse tijm

Ook lekker!

  • ui - 2
  • boter - 20 gram
  • olie - 2 eetlepels
  • riblappen - 500 - 600 gram
  • bloem - 2 eetlepels
  • kaneel - 2 theelepels
  • kruidnagel - mespuntje (gemalen)
  • komijn - 1 theelepel
  • anijszaad - ½ theelepel
  • nootmuskaat - mespuntje
  • korianderzaad - ½ theelepel
  • zout - 1 theelepel
  • peper - ½ theelepel
  • laurier - 2 blaadjes
  • verse tijm - 3 takjes
  • tomatenpuree - 140 gram
  • biet - 500 gram (voorgekookt)
  • wortel - 500 gram
  • kastanjechampignons - 250 gram
  • grove mosterd - 1 flinke eetlepel (niet de pittige mosterd maar milde mosterd met hele mostderdzaadjes)
  • HAK linzen - 205 gram