De teelt & de verwerking

Oogst

De teelt & de verwerking

Als het aan HAK ligt, telen we alles binnen 125 km. van onze fabriek in Giessen. Lees hier hoe we steeds meer exotische producten naar Nederlandse bodem halen en wat de laatste ontwikkelingen zijn in teelt en verwerking.

Pieter Verschure Rode Biet

HAK zet On the way to PlanetProof agenda stug door met certificering van rode bieten en boerenkool

Samenwerking en extra beloning telers inzet om groenteteelt duurzamer en weerbaarder te maken
HAK CEO Timo Hoogeboom

Groentefabrikant HAK pleit voor vergaande veranderingen in voedselketen

Plantaardig en lokaal moet het ‘Groene Normaal’ worden
Harry Geling

HAK: duurzamere lokale teelt mét compensatie voor teler is wel mogelijk

Na rode kool ook meerprijs voor teler van On the way to PlanetProof spinazie
HAK minister Carola Schouten & Telers bezoek

HAK laat Minister Schouten zien hoe het met lokale telers samenwerkt aan duurzame groenteteelt

Verdere verduurzaming hand in hand met bestendig verdienmodel
Wim & Johannes Straver

HAK breekt lans voor betere betaling boeren die investeren in duurzaamheid

Minister Schouten ontvangt allereerste pot ‘On the way to PlanetProof’ rode kool
HAK Kikkererwten hand

Hoop op teelt Hollandse kikkererwt steeds groter

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK zet teeltproef ook in 2019 voort
PlanetProof rode kool

HAK plant eerste PlanetProof rode kool

Rode kool markeert kickoff ‘On the way to PlanetProof’ certificering
Timo Planetproof

HAK wil ‘On the Way to PlanetProof’ keurmerk voor haar groenten

Marktleider ambieert positie van duurzame koploper in groenteconserven
Kikkererwtenoogst 11

Kikkererwten uit Nederland

Na succes kidneybonen zijn HAK en samenwerkende telers zeer tevreden met 2e experiment
Image 2018 07 11 1

HAK test teelt kidneybonen op Nederlandse grond

Groentefabrikant HAK heeft begin oktober kidneybonen geoogst op Nederlandse grond.
500 Hermandenblijker Pottenkijkers Hak 2

Vooroordelen over groenten in pot staat groenteconsumptie in de weg

Vooral jongere heeft onterechte vooroordelen over voedsel door gebrekkige kennis