-
-
4 pers
-
50 min
Auberginecurry met kleine rode kidneybonen
Kidneybonen
HAK Rode Kidneybonen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productKidneybonen
HAK kleine rode Kidneybonen hebben een pure smaak. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele Zuid-Amerikaanse gerechten als in soepen en salades.
Bekijk productSnijd de aubergines in blokjes en meng ze met een flinke hoeveelheid zout in een vergiet. Laat 15 minuten zo liggen zodat het vocht uit de aubergines kan worden onttrokken en spoel daarna goed af met water. Laat uitlekken in het vergiet.
Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verhit een braad- of hapjespan en fruit de ui en knoflook in de boter met een snuf zout.
Voeg de paprikapoeder, komijn, kaneel en piment toe en bak 1 minuut mee. Roer de blokjes aubergine erdoor en bak 5 minuten op hoog vuur. Roer daarbij regelmatig.
Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en roer de kleine rode kidneybonen erdoor. Laat 30 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan en roer af en toe. Proef daarna en breng eventueel extra op smaak met zout of peper.
Serveer de auberginecurry met gehakte koriander, witte rijst en/of naan.
Dit recept is afkomstig van www.francescakookt.nl
Ook lekker!
- 2 aubergines
- zout
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 20 gr boter
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl pimentpoeder
- 2 blikken (800 gr) tomatenblokjes
- 2 stazakken (450 gr) HAK kleine rode kidneybonen
- zwarte peper
- serveer erbij: verse koriander, rijst en/of naan