Courgetti bolognese 1 min
  • 3 pers
  • 10 min
Terug naar overzicht

Italiaanse courgetti

Als je losse courgettes hebt gekocht, maak je hier eerst courgetti ervan. Doe dit door de courgette door een spirelli te halen.

Heb je geen spirelli? Verdeel dan de courgette met een mes door de lengte in vieren. Maak met een dunschiller lange, dunne stroken aan de zijkant van de plakken courgette.

Verhit de olie in een koekenpanen bak de courgette 3 minuten op hoog vuur.

Schud de zak groenteschotel leeg in een pan en voeg de linzen toe. Verwarm zachtjes al roerende.

Schep de courgetti op een bord en schep hier de Italiaanse saus met linzen op.

Doe er wat ricotta op en garneer met verse basilicum en wat peper.

Tip: ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten

Ook lekker!

  • 1 zak HAK Italiaanse groenteschotel
  • 1 zak HAK Linzen
  • 1 el olijfolie
  • 2 courgettes (of 400 gr kant en klare courgette spaghetti)
  • 250 gr ricotta
  • Verse basilicum