-
-
2 pers
-
45 min
Vegetarische lasagne met ricotta saus
Italiaanse Groenteschotel
Bij HAK willen we het graag lekker en gemakkelijk maken om groenten te eten. Daarom hebben we deze Italiaanse Groenteschotel gemaakt. Om een mooi en puur product te maken hebben we deze Groenteschotel op smaak gebracht met heerlijke kruiden, specerijen en slechts een snufje zeezout. Dat geeft een lekkere pure smaak.
Bekijk productVerwarm de oven op 200 graden.
Verhit een beetje olie of boter in een pan en bak de champignons.
Meng de ricotta met de melk en een snufje peper en zout.
Vet een ovenschaal in en verdeel de helft van de Italiaanse Groenteschotel over de bodem.
Leg een stuk of 4 basilicumblaadjes er op en dek af met 3 lasagnevellen.
Verdeel dan de helft van gebakken champignons hierover en de helft van de ricottasaus en pijnboompitten.
Dek af met lasagnevellen.
Herhaal deze lagen nogmaals.
Bestrooi de bovenzijde van de lasagne met geraspte mozzarella en zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
Zet eventueel een paar minuten de grill aan voor een mooi bruin korstje.
Garneer de lasagne voor het serveren met wat verse basilicum.
Ook lekker!
- 1 zak HAK Italiaanse Groenteschotel
- 9 (verse) lasagnevellen
- 250 gr champignons, in plakjes
- Handje geraspte mozzarella
- Verse basilicum
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 250 gr ricotta
- 125 ml melk
- Snufje peper en zout