Linzen Curry Met Rijst Hr16
  • 4 pers
  • 45 min
Terug naar overzicht

Zelfgemaakte tikka masala met kip en linzen

Linzen verkleind

Linzen

HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.

Bekijk product

Als eerste maak je in een minuutje zelf een soort currypasta die je gedeeltelijk gebruikt in combinatie met yoghurt om de kip mee te marineren. Hierdoor wordt het vlees extra mals en lekker van smaak. De andere helft gebruik je in de saus samen met de tomatenblokjes. Om de curry extra voedzaam en vullend te maken heb ik er linzen aan toegevoegd van HAK. Die strooi je zo op het laatst uit de stazak in de curry. Ook als je de tikka masala zonder kip wil maken zijn linzen een goede vervanger of probeer eens kikkererwten of stukjes zoete aardappel. Om de tikka masala compleet te maken serveerde ik deze met rijst en naanbrood. Maar je kunt er ook een lekkere frisse salade bij eten. Als garnering koos ik voor koriander om de curry een frisse en authentieke Indiase smaak te geven. Maar je kunt ook peterselie gebruiken mocht je niet van koriander houden. En de amandel zorgt voor een lekkere crunch. Kortom een heerlijke maaltijd die perfect in balans is en bij iedereen in de smaak zal vallen. Ook de volgende dag is hij lekker (misschien nog wel lekkerder), even opwarmen en klaar!

Mix de ingrediënten voor de currypasta fijn in een keukenmachine. Meng de helft van deze currypasta met de yoghurt en meng dit door de stukjes kip. Kook de rijst gaar. Snipper ondertussen de ui en bak samen met andere helft van currypasta in een grote pan. Voeg de tomatenblokjes toe en vervolgens de kokosmelk. Laat dit zachtjes koken zodat de saus iets indikt. Bak ondertussen de gemarineerde kip in een koekenpan rondom aan in ca. 8 minuten. Voeg de kip dan toe aan de romige tomatensaus. Laat nog minimaal 10 minuutjes pruttelen. Voeg als laatste de linzen toe en roer deze er doorheen. Serveer de tikka masala met de rijst, naanbrood en garneer met wat koriander en amandel.

Tips:

Heb je geen tijd om de saus te laten indikken? Voeg dan een theelepel maïzena toe gemengd met een theelepel water.

Serveer de tikka masala met wat extra yoghurt en limoen om hem een frisse touch te geven.

Wil je de curry wat pittiger maken, voeg dan een snuf cayennepeper toe samen met het paprikapoeder.

Dit recept is afkomstig van www.leukerecepten.nl

Ook lekker!

  • 100 ml yoghurt
  • 1 x HAK linzen in stazak, 215 gram
  • 400 gr kippendijen, in stukjes
  • 2 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 flinke ui
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 300 gr rijst
  • Verse koriander (of peterselie) om te garneren
  • Optioneel: naanbrood
  • Currypasta:
  • Stukje gember van ca. 8 cm
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel garam masala kruiden
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • Snuf peper en zout
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel limoensap