-
-
4 pers
-
45 min
Vegetarische bolognese met Linzen
Linzen
HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.
Bekijk productWeek het eekhoorntjesbrood gedurende 15 minuten in 200 ml kokend water.
Doe de rode ui samen met de knoflook, rozemarijn en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en pulseer tot grof.
Verhit een scheut olie in een pan met dikke bodem en roerbak daarin het mengsel uit de keukenmachine samen met de geraspte wortels gedurende 10 minuten.
Snijd het geweekte eekhoorntjesbrood in kleine reepjes en voeg toe samen met het weekvocht en de tomatenpuree en roer goed door.
Voeg de gepelde tomaten toe en plet met een pollepel.
Voeg ook de linzen toe, direct uit de stazak afgieten is niet nodig.
Voeg ook de bleekselderijreepjes toe en laat nog 15 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.
Bereid ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en bewaar een flinke beker kookvocht.
Meng de spaghetti door de saus, voeg eventueel nog wat kookvocht toe wanneer het geheel te droog is en serveer.
Desgewenst met een beetje Parmezaanse kaas.
Ook lekker!
- 1 stazak HAK linzen
- 20 gram eekhoorntjesbrood
- 2 rode uien, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngeperst
- 5 gram verse rozemarijn, naaldjes eraf geplukt
- 10 gram zongedroogde tomaten
- 2 winterpenen, geraspt
- 140 gram geconcentreerde tomatenpuree uit blik
- 400 gram gepelde tomaten uit blik
- 2 stengels bleekselderij, in reepjes gesneden
- 300 gram (glutenvrije) spaghetti
- Desgewenst een beetje (lactosevrije) Parmezaanse kaas