Pasta Met Vegetarische Balletjes Hr21
  • 3 pers
  • 60 min
Terug naar overzicht

Spaghetti met geHAKtballetjes van bonen

Rode bruine bonen verkleind

Rode en bruine bonenmix

HAK Rode en bruine bonenmix is een smakelijke mix van kleine en grote kidneybonen en pinto bonen. Lekker in wraps of chili en om mee te variëren in salades en soepen.

Bekijk product

Spoel de bonen af en dep ze daarna droog. Snijd de ui en knoflook grof en doe samen met de bonen, Italiaanse kruiden, peper en zout in een keukenmachine en mix grof. Maal ze niet te lang door anders wordt het mengsel te dun. Voeg de havermout en halve ei toe en maal of schep er nog kort doorheen tot een stevig geheel.

Voeg eventueel een beetje extra havermout toe als het mengsel nog erg zacht is. Laat het mengsel een half uurtje opstijven in de koelkast. Kook de spaghetti gaar. Verhit een beetje olie in een pan en bak de bonenballetjes mooi bruin, draai ze regelmatig om. Haal ze vervolgens uit de pan en bak de courgette in stukjes een paar minuutjes.

Voeg de tomatensaus toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd wat basilicum fijn en roer door de saus. Roer de spaghetti door de saus en voeg als laatste de bonenballetjes toe en warm nog even op. Serveer de vegetarische spaghetti met wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Dit recept is afkomstig van www.leukerecepten.nl

Ook lekker!

  • 1 x HAK rode en bruine bonen mix in stazak, 225 gram
  • 5 eetlepels havermout
  • ½ ei
  • 1 klein uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 200 gr (glutenvrije) spaghetti
  • 1 blik tomatensaus a 400 gr
  • Verse basilicum
  • Handje Parmezaanse kaas
  • 1 courgette