-
4 pers
-
40 min
Spaghetti met sardines, paprika en bonen
Rode en bruine bonenmix
HAK Rode en bruine bonenmix is een smakelijke mix van kleine en grote kidneybonen en pinto bonen. Lekker in wraps of chili en om mee te variëren in salades en soepen.
Bekijk productKook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snuf zout.
Hak in de tussentijd de ui, knoflook en kappertjes fijn. Haal de sardines uit het blikje en verkruimel, bewaar de olie. Laat de paprika uitlekken en snijd daarna in grove stukken.
Verhit een pan en fruit de ui en knoflook een minuut of 2 in de olie van de sardines. Zet het vuur middelhoog en voeg de kappertjes, geroosterde paprika, bonen en gerookt paprikapoeder toe. Bak nog 2 minuten terwijl je blijft roeren.
Schenk de blikken pomodori tomaten erbij en roer de oregano erdoor met een houten pollepel waarbij je de tomaten gelijk ‘stuk’ roert. Zo is de saus straks sneller klaar. Laat dit 15 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan.
Inmiddels is je spaghetti klaar. Bewaar een kopje kookvocht en giet daarna af.
Proef de saus na 15 minuten en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Is niet altijd nodig. Schep daarna de saus door de warme spaghetti in de pan. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe als je iets meer saus wilt hebben.
Serveer direct
Ook lekker!
- 1 stazak HAK rode en bruine bonenmix
- 300 – 400gr (glutenvrije) spaghetti
- zeezout
- 1 el kappertjes
- 1 blikje (120 gr) sardines in olijfolie
- 1 pot (465 gr) geroosterde paprika
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 2 blikken (800 gr) pomodori tomaten
- 1 tl gedroogde oregano