-
-
4 pers
-
65 min
Vegetarische lasagne met ricottasaus
Italiaanse Groenteschotel
Bij HAK willen we het graag lekker en gemakkelijk maken om groenten te eten. Daarom hebben we deze Italiaanse Groenteschotel gemaakt. Om een mooi en puur product te maken hebben we deze Groenteschotel op smaak gebracht met heerlijke kruiden, specerijen en slechts een snufje zeezout. Dat geeft een lekkere pure smaak.
Bekijk productVerwarm de oven op 190 graden.
Snijd de aubergine met een scherp mes of mandoline in dunne plakken.
Grill deze een paar minuten in een grillpan.
Snijd de tomaten in dunne plakjes.
Doe de zak met de Italiaanse groenteschotel in een kom en voeg ca. 150 ml water toe om de saus iets dunner te maken.
Vet de ovenschaal in.
Verdeel een beetje van de saus over de bodem van de ovenschaal.
Leg hier een paar plakken aubergine, tomaat en wat grof gehakte basilicum op.
Dek af met 3 lasagne vellen.
Herhaal dit nog 3 x en bewaar een paar mooie plakken tomaat voor op de bovenzijde.
Klop de ricotta met de eieren los in een kom en voeg een snufje peper en zout toe.
Giet dit mengsel over de bovenste lasagne vellen en leg hier wat plakken tomaat op.
Zet de ovenschaal ca. 40 minuten in de oven tot hij gaar is.
Verdeel voor het serveren nog wat verse basilicum over.
Dit recept is gemaakt in samenwerking met www.leukerecepten.nl
Ook lekker!
- HAK Italiaanse groenteschotel
- 12 (verse) lasagnebladen
- 250 gr ricotta
- 2 eieren
- 10 gr verse basilicum
- 1 aubergine
- 4 grote tomaten
- Boter of olie
- Benodigdheden:
- Ovenschaal
- Grillpan